Työterveyspsykologityö

Työelämä on muuttunut psyykkisesti yhä kuormittavammaksi. Työterveyspsykologi on työn psykososiaalisten ja kognitiivisten kuormitustekijöiden ja voimavarojen asiantuntija. Työterveyspsykologina teen työtä yksilön, esimiehen, työyhteisön tai koko organisaation hyvinvoinnin ja jaksamisen vahvistamiseksi.

Työterveyspsykologin yksilövastaanotolla käsitellään luottamuksellisesti sekä yksityiselämään että työhön liittyviä asioita, esimerkiksi stressiä, työn mielekkyyden löytymistä, uniongelmia sekä ihmissuhteita. Yhteisötasolla työterveyspsykologi voi selvittää työyhteisön psykososiaalista tilaa ja sen pohjalta yhdessä työyhteisön kanssa etsiä ratkaisuja työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Esihenkilöiden valmennus

Esihenkilön tai esihenkilöiden valmennusprosessi on yleensä lyhytkestoinen, esim. 6 tapaamista sisältävä valmennus, jossa yhdessä asetetaan selkeät tavoitteet ja etsitään potentiaalia ja keinoja tavoitteisiin pääsemiseksi. Valmennusta voidaan hyödyntää mm. muutostilanteissa sekä haastavissa vuorovaikutustilanteissa.

Työnohjaus työyhteisöille

Muuttuva työelämä vaatii työntekijöiltä ammattitaidon päivittymistä ja uusia välineitä. Yksi hyväksi todettu tapa kehittää itseä ja käsitellä muuttuvia työolosuhteita on työnohjaus, jossa voidaan jakaa työhön liittyviä kokemuksia luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhmässä voi olla esim. 5-8 kollegaa tai saman työyhteisön jäsentä. Paitsi ammatillista kasvua ja työn kehittymistä, työnohjaus tukee myös työhyvinvointia ja
jaksamista.

Koulutus

Emotia Oy:ssä on mahdollista laatia yritykselle sopiva koulutuspaketti yrityksen tarpeiden ja toiveiden mukaan. Erityisosaamista ovat mm. työhyvinvointi ja sen johtaminen, työnimu, motivaatio, vuorovaikutus,
tunteiden säätely, palautuminen, kognitiivinen ergonomia, innostava johtajuus ja mindfulness.